آموزشسئو

سایت مپ به گردش ربات گوگل در سایت شما نظم می دهد

سایت مپ نقشه سایت شماست و گوگل سایت شما را بر اساس آن می شناسد. پس از راه اندازی سایت، ایجاد سایت مپ جز ضروری ترین کارهاست و باید به درستی انجام شود. اگر نمی دانید که سایت‌مپ چیست و چه تاثیر بر سئو دارد کافی است تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. همچنین در این مقاله نحوه ایجاد سایت‌مپ را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید به راحتی نقشه سایت خود را تاسیس نمایید.

سایت مپ چیست؟

سایت‌مپ در واقع یک نقشه از سایت است که ساختار کلی سایت و دسته بندی های مختلف در سایت و همچنین لینک دهی های مختلفی که بین صفحات سایت انجام شده است را به طور کامل نشان می دهد. سایت مپ با بروز رسانی سایت بروز می شود. البته این بروز شدن شاید اندکی با تاخیر انجام شود که راه هایی برای بروز رسانی سریع تر به طور دستی امکان پذیر است. سایت مپ به طور کلی دو دسته است. دسته قدیمی تر از فرمت HTML است و در برخی موتورهای جست و جو نظیر Yahoo! به کار گرفته می شود. دسته دوم کمی به روز تر بوده و فرمت XML دارد و در موتور جست و جو گر محبوب گوگل مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا باید سایت مپ بسازیم؟

زمانی که یک سایت را راه‌ اندازی می‌ کنید به خوبی می ‌دانید تا زمانی که محتوای تصویری، صوتی و … آن برای موتورهای جست‌ و جو قابل فهم نباشد، ارائه این مطالب به مخاطبان عملا ناممکن است. بنابراین باید به کمک ترفندهای بهینه ‌سازی مناسب سایت را بهبود داده و محتوای داخلی آن را برای جست ‌و جوگری که قصد پیدا کردن مطالب و عرضه آن به مخاطب را دارد آماده کنید.

بخوانید
چگونه مطمئن شوید که سئو سایت شما به درستی کار میکند؟

سایت مپ بهترین ابزار برای نمایش محتوای سایت به موتورهای جست ‌و جو است و می تواند صفحات خاص و مورد نیاز بازدیدکننده را نشان دهد. باید بدانید که ساختار وب سایت ‌های مختلف می ‌تواند پویا یا ایستا باشد و ترسیم و ایجاد نقشه راه مناسب به واسطه طراحی سایت‌مپ به نوع سایت بستگی دارد. ساخت نقشه سایت برای وب سایت ‌های پویا راحت ‌تر است.

دلایل اهمیت سایتمپ چیست؟

بسیاری از تکنیک‌ هایی که روزانه برای بهینه ‌سازی شرایط سایت ذهن طراحان و متخصصان سئو را درگیر کرده است، تنها برای اخذ نتیجه ‌ای واحد است و آن بهبود سئو سایت و کسب رتبه بالا در رده‌بندی گوگل است.

اهمیت site map

سایت مپ از مهم‌ ترین اهرم ‌هایی است که می ‌تواند شما را به این هدف نزدیک کرده و شرایطی مناسب را برای ارتقای سطح کیفی سایت فراهم آورد. این فایل کمک می‌ کند ساختاربندی و ایجاد لیست از مطالب سایت بهتر و ساده‌ تر صورت بگیرد تا درک و خوانش محتوا برای موتورهای جست‌ و جو آسان شود. اگر سایت‌مپ مناسبی را برای نشان دادن نقشه راه در اختیار نداشته باشید، گوگل یا سایر جست‌ و جوگرها محتوای سایت شما را تقلبی یا تکراری می ‌پندارند و این موضوع به مرور سبب سقوط رتبه سایت خواهد شد.

انواع سایت مپ

سایت مپ‌ ها به دو گروه عمده دسته‌ بندی می‌ شوند که در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره آن‌ ها خواهیم پرداخت.

سایت مپ HTML

این نقشه سایت می ‌تواند صفحات مختلف موجود در یک وب‌ سایت و موقعیت و جایگاه آن‌ ها را نشان دهد. ارائه اطلاعات این نوع سایت‌مپ به شکل ظاهری و دیداری به مخاطبان عرضه می ‌شود و با استفاده از آن می ‌توانند به بخش‌ های مختلف وب سایت ارجاع داده شوند.

نمونه ای سایت مپ در حال کار

نکته مهم این است که سایت مپ HTML می‌ تواند به شیوه ‌ای دقیق و جزئی بازدیدکنندگان را از جایگاه نقطه ‌ای که به دنبال آن هستند باخبر کند. سایت‌مپ همچنین کمک می ‌کند صفحات مختلف موجود در سایت با لینک ‌سازی داخلی به هم مرتبط شوند و کلیدواژه‌ های اصلی در بهبود رتبه سایت اثرگذار باشند. مزایای  استفاده از این نقشه راه به شرح زیر است:

  • آپدیت شدن مطالب سایت را به گوگل اطلاع می‌ دهد و فاصله زمانی و تکرار این بروزرسانی‌ ها را نیز اطلاع ‌رسانی می‌ کند.
  • ابزارهای بررسی گوگل را برای ایندکس کردن محتوای درون سایت راهنمایی می‌ کند.
  • مقدار اهمیت مطالب و محتوای سایت را مشخص می‌ کند.
  • میزان سرعت و دقت سایت‌ های بزرگ با محتوای فراوان را برای ایندکس شدن افزایش می ‌دهد.
  • این نقشه سایت ساختار پیچیده سایت را برای گوگل قابل درک می ‌کند تا جست‌وجوگر بتواند راحت ‌تر به محتوای تمام صفحات سایت تسلط یابد.
  • موضوع مطالب سایت و حیطه ‌ای که در آن دخالت دارند را به گوگل اعلام می‌ کند.
  • نقاط ضعف لینک‌سازی داخلی به واسطه استفاده از این نقشه را تا حدودی کمتر می‌ شود.
بخوانید
معرفی لازمترین افزونه سایت وردپرسی + بررسی چند افزونه پرکاربرد

سایت مپ XML

این نقشه سایت دیداری نیست و مخاطبان نمی ‌توانند آن را ببینند، اما ابزارهای بررسی موتورهای جست ‌و جو به وسیله این نوع نقشه سایت به سمت مطالب کلیدی هدایت می‌ شوند. سایت مپ XML به این ابزارها در آگاهی از تعداد صفحات سایت کمک می ‌کنند و همچنین به گوگل اطلاع می ‌دهد که تغییرات اعمال شده بر روی صفحات مختلف سایت چه جزئیاتی داشته و یا روند آپدیت کردن آن‌ ها چگونه صورت گرفته است.

سایت‌مپ

اطلاعاتی که این نقشه سایت در اختیار موتورهای جست ‌و جو قرار می ‌دهد سرعت گوگل را برای تحلیل داده‌های سایت افزایش داده و ضریب خطا را برای بررسی محتوای آن کاهش می ‌دهد؛ به این ترتیب سئو سایت با بهبود روبرو شده و رتبه سایت افزایش میابد.

تاثیر سایت مپ بر سئو سایت

استفاده از سایت مپ کار موتور های جستجو را برای جست و جوی کلمات کلیدی در دسته بندی های سایت بسیار راحت تر می کند و سریع تر می تواند کاربر را نتایج مورد جست و جوی خود برساند. همچنین این ویژگی باعث خواهد شد موتور های جست و جو به راحتی از تغییرات ایجاد شده بر روی سایت ما آگاه شوند.

به روز شدن سایت مپ یا به عبارت دیگر ایندکس شدن تغییرات سایت مپ در موتور های جست و جو موجب افزایش سئو سایت می شود. از طرف دیگر اگر صفحه ای یا مطلبی از روی سایت ما حذف شود و در مطالب یا صفحات دیگر لینکی به صفحه حذف شده داده شده باشد سایپ مپ می تواند کمک بسیار زیادی برای شناسایی لینک های خراب به ما بکند. بنابراین می توان گفت می توانیم با کمک سایت مپ از افت سئو سایت خود جلوگیری نماییم.

بخوانید
گواهینامه SSL چیست و چرا برای امنیت و سئو سایت اهمیت دارد

چطور یک سایتمپ ایجاد کنیم؟

 سایت مپ در برخی از سایت ها به طور اتوماتیک ایجاد شده و نیازی به ایجاد به صورت دستی ندارد. این کار توسط افزونه هایی انجام می شود که در طراحی سایت از آن ها استفاده شده است. اما در برخی موارد این کار فقط باید به صورت دستی انجام شود. البته این کار روند نسبتاً طولانی را دارد و احتمال بروز خطا در روند انجام آن کمی زیاد به نظر می رسد.

بنابراین حتی الامکان سعی نمایید با نصب افزونه های مربوطه در طراحی سایت زمینه ساز ایجاد سایت مپ به صورت اتوماتیک و خودکار شوید. با این حال نحوه ایجاد سایت مپ از طریق سایت xml-sitemaps.com به طور کامل در صفحه نقشه سایت در طراحی سایت بیان شده که می توانید روند ارائه شده را دنبال کرده و سایت مپ سایت خود را ایجاد نمایید.

جمع بندی

در این مقاله مبحث سایت مپ و اینکه چه تاثیری بر سئو سایت دارد را بررسی کردیم. سایت مپ نقش بسیار مهمی در سئو دارد و باید حتما به درستی ایجاد شود. امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا