آموزشسئو

راهکارهای افزایش سرعت سایت – ١٢ روش عملی و ساده

رتبه بندی سایت بر اساس یک سری فاکتورهای اصلی و فرعی صورت می گیرد. سرعت سایت جزو فاکتورهای اصلی رتبه بندی سایت است و اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید می توانید کاربران خود را راضی نگه دارید و به رتبه های برتر گوگل برسید. در این مقاله راهکارهای افزایش سرعت سایت را به شما معرفی خواهیم کرد؛ بنابراین از شما دعوت می کنیم که در ادامه با ما همراه باشید.

چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟

بر اساس یک مطالعه توسط StrangeLoop، یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحه می‌تواند منجر به کاهش 7٪ از آمار فروش، 11٪ از بازدید صفحات و 16٪ از رضایت مشتری شود. پس اگر به فکر افزایش بازدید و رضایت کاربران هستید، باید هر میلی‌ثانیه در سرعت بارگذاری وب‌سایت برایتان مهم باشد.

از طرفی بالا بودن سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورهای سئو نیز محسوب‌ می‌شود که گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها به آن توجه دارد.

بهینه سازی سرعت وب سایت چه تاثیری روی سئو دارد؟

زمان بارگذاری سایت، یک معیار عملکرد آن است که زمان مورد نیاز برای لود و نمایش سایت بر روی صفحه مرورگر را نشان می دهد. حال بیایید نگاهی به چگونگی عملکرد سرعت بهتر وب سایت بر عوامل کلیدی موفق آن داشته باشیم.

  • تبدیل
  • دید
  • قابلیت استفاده

تبدیل (Conversion): تبدیل یا همان Conversion یک کلید موفق در وب سایت است. تبدیل یا همان Conversion در وب سایت بدین معنیست که شما از کاربرانتان می خواهید کاری که مد نظرتان است را انجام دهند. به طور مثال، بازدیدکنندگان محصولات شما را خریداری کنند، مشترک خبرنامه وب سایت شوند، برای وبینار ها و کنفرانس ها ثبت نام کنند و… !

بخوانید
چه سایت‌هایی به سئو نیاز دارند و سئو سایت بر چه اساسی انجام خواهد شد؟

سرعت بالاتر صفحات وب سایت، رتبه تبدیل (Conversion) بالاتری را برای سایت به همراه دارد. یعنی هرچه سرعت بالا آمدن صفحات سایت افزایش یابد بهتر خواهد بود. با توجه به تحقیقات Hubspot، یک ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت، باعث کاهش 7 درصدی رتبه تبدیل آن می شود. همانطور که مشاهده شد، آمازون با یک ثانیه کاهش سرعت وب سایت خود، توانست طی یک سال 1.6 میلیون دلار فروش کند.

بهترین راه های افزایش سرعت سایت

دید (Visibility): میزان سرعت وب سایت شما نیز در میزان بازدیدکنندگان و دسترسی آن ها به سایتتان هم تاثیر می گذارد. همانطور که می دانید، یکی از اولویت های گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها، سرعت است. زمانی که یک وب سایت از سرعت بارگذاری پایینی برخوردار باشد، گوگل آن سایت را در رتبه بندی های پایین تری قرار می دهد و برای همین، ترافیک کمتری به سایت می رسد.

قابلیت استفاده (Usability): قابلیت استفاده در سایت همانند سرعت سایت، زمان بارگذاری و پاسخ وب سایت به کاربران است که به طور مستقیم، بر روی وفاداری و رضایت مشتری و بازدیدکننده تاثیر می گذارد. عملکرد بهتر وب سایت شما باعث می شود که کاربران بیشتر راضی باشند. بنابراین، یک تجربه کاربری و عملکرد عالی، باعث می شود پایگاه مشتری ها و نام تجاری بزرگ تر و قوی تر شود.

برای تست سرعت سایت چه ابزارهایی وجود دارد؟

website speed test

اگر یک وب‌سایت وردپرسی دارید از ابزار رایگان website speed test استفاده کنید. این ابزار سرعت بارگذاری صفحه‌ی سایت، تعداد درخواست‌ها و سایز صفحه‌ی سایت را در اختیار شما قرار می دهد.

بخوانید
دیجیتال مارکتر کیست و چه طالعی دارد؟ (وظایف و درآمد)

PageSpeed Insights

این ابزار هم یک روش تست سرعت است که توسط خود گوگل راه اندازی شده است. سرعت سایت شما را می‌سنجد و راه‌کارهایی برای بالا بردن سرعت سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. تنها مشکل این ابزار محدودیت آن برای کاربران ایرانیست! باید قبل از ورود به این صفحه آی پی خود را تغییر دهید.

 sitechecker

این ابزار نیز برای تست سرعت وب سایت و ارائه راه‌حل‌هایی برای بهبود آن ساخته شده است.

Gtmetrix

محبوب‌ترین ابزار تست سرعت حداقل در ایران همین ابزار باشد.

بهترین راهکارها برای افزایش سرعت سایت

خرید هاست باکیفیت

اولین روش برای افزایش سرعت استفاده از هاست خوب است .تا جایی که امکان دارد از هاست های اشتراکی استفاده نکنیم چون استفاده از این هاست ها ، در زمان های مختلف سرعت سایت را تحت تاثیر قرار می دهد . پیشنهاد می شود اگر از لحاظ هرینه ای مشکلی ندارید از سرور های اختصاصی  یا نیمه اختصاصی استفاده کنید . و اگر مشکل هرینه گریبان گیرتان است حداقل از سرورهای شناخته شده که سرعت مطلوبی دارند استفاده شود.

نکته قابل توجه این است که اگر از هاست دچار مشکل استفاده کنیم ، هر تکنیکی که برای افزایش سرعت سایت استفاده کنیم بیهوده است .پس انتخاب یک سرور با سرعت مناسب را جدی بگیریم .

فعال کردن Keep-Alive

تکنیک Keep-Alive یک روش ارتباطی بین سرور و مرورگر است که بر پایه TCP برای Http فعالیت می کند. مرورگر برای نمایش صفحات وب سایت به کاربران باید از سرور فایل دریافت کند. در Keep-Alive ، مرورگر در ابتدا کدهای Html را از هاست درخواست می کند تا به کاربر نمایش داده شود در مرحله بعد به مرور سایر فایل ها (css,عکس ها و …) را فراخوانی می کند.

بخوانید
با شناخت روش‌های قیمت‌گذاری فروش خود را بیشتر کنید

مزایای استفاده از Keep-Alive

  • افزایش سرعت بارگذاری سایت
  • استفاده بهینه از پردازنده سیستم (به دلیل پله پله شدن دستورات ارسالی از مرورگر به سرور از پردازنده بهینه استفاده می شود.)

معایب

  • به علت درخواست های زیاد مرورگر از هاست باعث اشغال فضای چشم گیری از  حافظه می شود .

بهینه سازی تصاویر یکی از موثرترین راه های افزایش سرعت سایت

همانطور که می‌دانید یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرعت بارگذاری سایت، حجم صفحات است. تصاویر تاثیر زیادی در افزایش حجم صفحات می‌گذارند. بنابراین برای استفاده از تصاویر سعی کنید تصویر مورد استفاده، از سایز مورد نیاز بزرگتر نباشد.

بهینه سازی تصاویر سایت

بهتر است برای فعالیت‌های گرافیکی از فرمت PNG و برای تصاویر طبیعی از JPG استفاده شود. همچنین قبل از بارگذاری تصاویر در وب‌سایت آنها را فشرده کنید. می‌توانید با کمک ابزاهایی مثل فتوشاپ، JPEG Imager و… این کار را به راحتی انجام دهید.

استفاده از افزونه‌ی کش مرورگر

هربار که صفحه ای از یک وب‌سایت را باز می‌کنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایل‌های PHP دریافت می‌کند و در قالب Html به شما نمایش می‌دهد. اما این پروسه طولانی و زمان‌بر است.

سرعت بالا آمدن سایت با کش

برای کوتاه کردن آن کافیست یک افزونه‌ی کش نصب کنید. اینگونه با اولین load سایت بخشی از اطلاعات صفحه که معمولاً ثابت است (مثل تصاویر و فایل‌های css) در حافظه سیستم کاربر ذخیره می‌شود. حالا اگر کاربر مجدداً وارد همان صفحه شود، دیگر اطلاعات، مراحل طولانی اولیه را طی نمی‌کنند و از کش دریافت می‌شوند.

اگر یک وب‌سایت وردپرسی دارید می‌توانید از افزونه‌های زیر استفاده نمایید.

  • WPFFPC
  • WP Rocket
  • WP Super Cach
  • W3 total cache
بخوانید
8 ابزار تشخیص محتوای کپی [duplicate content] و 1 ترفند حرفه‌ای

استفاده از قالب‌های مناسب

گاهی حین استفاده از قالب‌هایی با کدنویسی ضعیف و ناکارآمد شاهد کند شدن وب‌سایت خود هستیم. سعی کنید از قالب‌هایی استفاده کنید که سبک‌ و ساده‌تر هستند و انیمیشن و تحرکات بیهوده ندارند.

استفاده از CDN می تواند سرعت بالا آمدن سایت را افزایش دهد

در صورتی‌که وب‌سایت شما فعال است و کاربرانی از کشور‌های مختلف به سایت شما سر می‌زنند، بهتر است به سراغ CDN بروید. با فعال‌سازی CDN اطلاعات سایت در سرور‌هایی از سرتاسر جهان ذخیره می‌شود. چنین اطلاعات برای هر کاربر از نزدیک‌ترین سرور به شخص بارگذاری می‌شود. این مراحل باعث افزایش سرعت لود سایت می‌شود.

استفاده از هاست دانلودی

درصورتیکه در سایتتان از ویدیو و پادکست‌های مختلف استفاده می‌کنید، فوق‌العاده است. ولی توصیه می‌کنیم آن‌ها را به صورت مستقیم در هاست خود بارگذاری نکنید. برای افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های مصرف پهنای باند یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید.

کم کردن تعداد درخواست‌های صفحه

برای بارگذاری هر المانی در صفحه باید درخواستی به سرور ارسال شود پس می‌توان گفت ساده‌ترین روش کاهش درخواست‌ها به سرور، کاهش تعداد المان‌های صفحه‌ است. یکی از بهترین روش‌های افزایش سرعت سایت، کاهش درخواست‌های ارسالی به سرور است. پس با حذف تصویرها، بنر، توضیحات یا هر بخشی که مهم نیست از صفحه سایت می‌توانید آن را بهینه سازی کنید.

بهبود عملکرد صفحات سایت

استفاده از  lazy load

چنانچه از تصاویر و ویدیوهای متفاوت در وب‌سایت استفاده کرده‌اید، توصیه می‌کنیم حالت lazy load(بارگذاری کند) را فعال کنید. در این صورت به جای load شدن یک‌باره‌ی همه‌ی تصاویر و ویدیو‌ها، بارگذاری مطابق با بخش قابل مشاهده صفحه انجام می‌شود. به این معنیست، هربار که کاربر به سمت پایین صفحه اسکرول کند، تصاویر آن بخش بارگذاری می‌شوند. این روش در افزایش سرعت سایت تاثیر بسزایی دارد. برای فعال کردن lazy load می‌توانید از افزونه‌هایی مثل WP Rocket استفاده کنید.

بخوانید
آیا دامنه‌های متعددی که به یک وب سایت اشاره می‌کنند برای سئو خوب هستند؟

کم کردن تعداد ریدایرکت‌ها

برخی اوقات با لینک‌هایی روبه‌رو می‌شوید که با کلیک روی آن پس از بازشدن آدرسی از سایت به‌طور اتومات به صفحه‌ی جدیدی منتقل می‌شوید. این همان ریدایرکت است. با کم کردن ریدایرکت‌ها می‌توانید افزایش سرعت سایت را انجام دهید.

فشرده کردن فایل‌های سایت

Gzip یک روش تاثیرگذار است که می‌تواند حجم فایل‌ها را تا ۷۰٪ کاهش دهد.  فایل‌های javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. سعی کنید سطرهای خالی میان کدها را ازبین ببرید، کامنت‌ها را حذف کنید و تا جایی که ممکن است، فایل‌ها را فشرده‌تر کنید.

جمع بندی

سرعت سایت جزو عوامل تاثیر گذار در سئو و بهبود رتبه در گوگل است. برای اینکه بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید در این مقاله چند راهکار مناسب را به شما معرفی کردیم. با استفاده از این تکنیک ها می توانید تا حدودی سرعت سایت خود را افزایش داده و کاربرانی رضایتمند داشته باشید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا